Glass Home Lift in St John’s Wood, London

We were approached by a private client in St John's Wood, Central London, who wanted a glass home lift running across 5 floors of his house. St John's Wood is a largely residential area of London, adjacent to Regent's Park and home of Lord's cricket ground. It is an extremely affluent district of London with large detached properties contrary to London's usual townhouse homes.  With this in mind the client wanted a lift that would live up to his expectations and seamlessly blend into the aesthetics of his home.

After attending the site to measure the lift shaft we submitted the drawings and discussed with the client his vision and exactly what he wanted in regards to style and finishes. He made it clear that he wanted the lift to look very modern and be completed in a full glass structure with glass doors. We fitted an EP Elfo with cabin dimensions of 950mm x 1000mm which travelled a total distance of 10.5 metres across 5 floors. The lift was finished with panoramic glass doors that were 800mm wide creating a spacious cabin interior. The glass finish for both the structure and doors meant that the lift matched the client's modern and luxurious specifications. 

To see more of home and residential lift projects have a look at our WhitecliffWestbourneBranksome ParkTorquay, Weymouth and Powys projects.

 

Location: London

Status: Complete

Year Completed: 2016

Product: EP Elfo

Glass Home Lift in London

Glass Home Lift in St John's Wood

Glass Domestic Lift

Glass Home Lift in Central London

London Home Lift

Home Lift in St John's Wood

For more information about lifts like the one above call us on 0800 65 252 65 or email us

Platform Lift at Venture House in Reading

GPAD, the London based architecture firm, approached us as they wanted to install disabled access into the main entrance of a commercial office block they had recently designed in Reading. Venture House is a former print works building that has recently been refurbished creating 6 floors of commercial offices in the heart of Reading.

GPAD wanted a platform lift that would suit the modern interior of this iconic building but also not break the bank. We designed and installed a Midilevel platform lift with dimensions of 1100mm x 1400mm. The lift travel distance is 1.2 metres and provides disabled access at the main entrance of the building. The lift was finished in black painted steel to match the surrounding balustrade with a mesh door designed for the lift car and a glass door chosen for the upper level.

The lift was installed in 3 days and a gap of 22mm was left on the lift platform so that the building contractors could finish the tiles on the side. The tiles used on the lift matched the rest of the flooring so there was a seamless transition from landing to platform.

To see more of our platform lift projects in commercial buildings take a look at our National Army Museum, Chiswell Street, Southwark Council, Seven Dials and Medway Court projects.

Location: Berkshire

Status: Complete

Year Completed: 2017

Product: Midilevel

In partnership with

Commercial Platform Lift

Platform Lift at Venture House - Upper Level

Commercial Building Platform Lift

Platform Lift at Venture House in Reading

Commercial Building Platform Lift

Glass Upper Door at Venture House

For more information about lifts like the one above call us on 0800 65 252 65 or email us

Platform Lift for Commercial Offices in Southwark

We were approached by Southwark Council because they needed to provide disabled access to their offices on Southwark Bridge Road, SE1. At the name suggests they are close to the river therefore right in the heart of London. Similar to many other commercial offices in the city, space is at a premium and it can be difficult to fit any type of disabled access in existing properties. After taking measurements of the area where a lift could be fitted, we came up with a drawing and submitted it to the council, who then ordered the lift.

Our engineers installed a LPA - a special lifting platform, designed by our manufacturer in Denmark - with platform dimensions of 1519mm x 1184mm. The lift had to keep to these very specific measurements because the building has a steel shutter that has to completely shut to stop the public from entering the building outside of office opening hours. The platform lift has a total travel distance of 780mm to the ground floor level. The lift was finished in stainless steel so that the lift would be able to withstand the day-to-day footfall of a busy commercial office in London. The side panels as well as the car and landing doors were finished in glass.

To see more examples of our platform lifts in commercial buildings, have a look at our Venture House, Seven Dials, National Army Museum and Chiswell Street projects.

Location: London

Status: Complete

Year Completed: 2015

Product: LPA

 

Commercial Platform Lift

Platform Lift at Commercial Offices in Southwark

Council Platform Lift

Disabled Platform Lift for Southwark Council in Central London

Commercial Office Platform Lift

Platform Lift in the Main Entrance of Southwark Council's Offices

For more information about lifts like the one above call us on 0800 65 252 65 or email us

Platform Lift at Seven Dials, London

In conjunction with our previous project at Venture House in Reading, the architectural firm, GPAD asked us to design and install a similar lift for one of their buildings in Seven Dials in London. Seven Dials is a commercial area a stone's throw away from the West End's Shaftesbury Avenue and the shopping district of Neal's Yard. It sits between Covent Garden and Soho and is named after the 7 roads that join together at its centre.

Having previously worked with GPAD on their Venture House project, we knew that they wanted a similar style and finish for this lift. Our engineers fitted the Qube lift in the main entrance during GPAD's renovation of the building into commercial offices. The lift has platform dimensions of 900mm x 1400mm and travels a total distance of 1250mm. This specialist platform lift works using a scissor system therefore needs a pit below the floor level. In this particular project we had a pit of 250mm. We set the platform height at 15mm below the floor level so that the client could fit their tiles to the platform to match the lobby's existing stone flooring. Specially made Cadisch mesh panels were fitted to the sides and gates of the lift to match the building's style as well as the architect's vision. We finished the platform lift in jet black (RAL colour 9005) to give a modern but industrial look. Our engineers installed the lift within 4 days so it was ready for the building's official opening.

To see more of our platform lift projects in commercial buildings take a look at our National Army Museum, Chiswell Street, Southwark Council and Medway Court projects.

Location: London

Status: Complete

Year Completed: 2017

Product: Midilevel

In partnership with

Commercial Platform Lift

Platform Lift at in Commercial Office Building in Seven Dials

Platform Lift in Commercial Buildings

Platform Lift with Open Top Gate

Specialist Disabled Platform Lift

Platform Lift with Specially Made Mesh Panels

For more information about lifts like the one above call us on 0800 65 252 65 or email us

Glass Lift in Luxury Flats in Weymouth

We were approached by a private client in Weymouth who had converted a seaside house into large modern residential apartments spread across 3 floors. Seadown is in the Preston area of Weymouth and only a short walk to Overcombe beach. Many newly built or renovated properties by the sea such as this one have cutting edge designs and have to be built to very high specifications so that they can be easily sold. With this in mind many developers and building contractors are looking to future proof these types of homes as potential buyers expect these expensive properties to have a lift. Whether it is luxury apartments or a fully detached house, a small platform lift can add value to a home. It can be the difference between a property that gets snapped up straightaway and one that stays on the market for months. Our client had built his new property, Seadown, in this exact frame of mind and asked us to measure and design a lift for him as he had already built a lift shaft. For smaller properties that have half a dozen or so flats a conventional passenger lift can take up too much room which takes away valuable space in the flats. Our smaller platform lifts need less space both above and below the lift as well as having less moving parts so lower maintenance costs.

After measuring the lift shaft and submitting a drawing to the client we got the go ahead to order and then install the lift in the flats. We fitted an EP Elfo which has a total travel distance of 6000mm across the 3 floors with an internal cabin of 1280mm x 1000mm. The lift was fitted with 5 automatic self closing doors across the 3 floors - the 800mm-wide doors were finished with smoked glass to match the modern decor of the property. The lift was fitted in under 2 weeks and now makes sure that the flats are accessible for all residents. It also makes it easier for residents to transport heavy goods to their flats and even shopping.

To see more of home and residential lift projects have a look at our Whitecliff, Westbourne, Branksome Park, Torquay and Powys projects.

Location: Dorset

Status: Completed

Year Completed: 2015

Product: EP Elfo

Glass Apartments Lift

Glass Lift in Flats in Weymouth

Glass Lift in Flats

Glass Lift in Flats - Upper Floor

For more information about lifts like the one above call us on 0800 65 252 65 or email us

Home Platform Lift in Whitecliff, Poole

We were approached by a private client who had already built a lift shaft next to his staircase and was now looking to have a lift installed. We went to the site in Whitecliff, Poole to measure the internal structure and discuss his vision and exactly what he was looking for. Whitecliff is a sought after area and overlooks both Whitecliff Park as well as Poole Harbour. The majority of the houses around the park are very modern with glass being a prominent feature across the whole Whitecliff-Lilliput-Sandbanks area. He wanted a lift that would match the aesthetics of his home and so wanted a style that was light, airy as well as being modern.

We fitted an EP Elfo within the prebuilt lift shaft with the home lift travelling a total distance of 5970mm across 3 floors with a maximum load of 300kg. The internal cabin measures 850mm x 1100mm with 800mm glass swing doors on each floor. The door structure was painted white to match the colour of the lift shaft with the glass within the doors specially made to include a wave-like pattern. On the upper floor there was glass on 3 ides of the lift to allow as much natural light as possible into the lift shaft. The lift was fitted with adjacent entry on 2 sides. This home lift was fitted within 2 weeks.

To see more of our home lift projects have a look at our Branksome Park, Torquay, Westbourne and Powys projects.

Location: Dorset

Status: Complete

Year Completed: 2014

Product: EP Elfo

Glass Home Lift

Glass Home Lift in Whitecliff

Glass Home Lift

Patterned Glass Home Lift in Poole

Home Lift in Internal Lift Shaft

Glass Home Lift in Internal Lift Shaft

For more information about lifts like the one above call us on 0800 65 252 65 or email us

Home Lift in External Glass Lift Shaft in Branksome Park

We were approached by a private client in the Branksome Park area of Poole who wanted to install a home lift with an external structure attached to the side of his house. The lift would help both him and his wife travelling floor to floor but would also future proof his home. He wanted a modern style to match the newly built house with glass being a prominent feature of his overall idea.

We measured and designed a lift and external structure that would be adjacent to the house with 3 points of entry all on the same side of the lift shaft. We fitted an EP Elfo with cabin dimensions of 1100mm x 830mm which travelled a distance of over 6 metres across 3 floors in its own lift shaft. The steel structure was painted dark grey and was then finished with smoked glass on the 3 external sides. The presence of a majority glass lift structure matched the modern aesthetics of the building and the addition of the smoked effect lends itself to privacy when using the lift. The lift was fitted with 3 triple glazed swing landing doors so that both the house and the lift shaft remained warm with no draughts or loss of heat. To ensure that the lift was warm and comfortable to use even in the winter months or at night we fitted a small heater so that the lift shaft would be a pleasant temperature.

To see more of our home lift projects have a look at our Whitecliff, Westbourne, Torquay, Powys and Newbury projects.

Location: Dorset

Status: Complete

Year Completed: 2015

Product: EP Elfo

External Home Lift

External Home Lift in Poole

Glass Home Lift

Home Lift with Frosted Glass Doors

External Home Lift

External Glass Lift Shaft

Glass Home Lift

Glass Home Lift in Poole - 1st Floor

Glass Lift Structure

Smoked Glass External Lift Structure

For more information about lifts like the one above call us on 0800 65 252 65 or email us

Passenger Lift at the National Theatre

We were approached by the National Theatre as they were undergoing a refurbishment to a large part of the theatre. They needed to provide disabled access to throughout the building, unfortunately they couldn't make space for a conventional passenger lift due to the building's Grade II listing. The National Theatre is situated on the Southbank of the Thames and holds a host of productions from Shakespeare to more contemporary plays.

Working with Lendlease, the construction management business, we designed and fitted an EP Elfo with automatic doors on adjacent sides. The lift travelled a distance of 12 metres across four floors, with entry points on two of the four sides of the lift shaft. The client had strict criteria that the lift had to meet due to the building's Grade II listing. The ceiling of lift had to be anodised bronze to match the theatre's ceiling that had originally been installed in 1976. In order to match this requirement we used the same anodising company that had originally constructed the theatre's ceiling. We also replicated the handrail from the landings inside the lift car and used the same materials to create a handrail that is identical to those in the theatre. We completed the lift with the same flooring as the rest of the theatre, with the original carpet from 1971 being used in the lift car.  The rest of the lift was finished in stainless steel to contrast the wooden panelling and one of the interior sides was fitted with a complete floor to ceiling mirror.  Even with the high specification of the lift, it was fitted within 4 weeks.

To see more examples of our disabled passenger lifts in commercial buildings and theatres, have a look at our York Theatre Royal and British Library projects.

Location: Central London

Status: Complete

Year Completed: 2016

Product: EP Elfo

In partnership with

National Theatre Lift

Passenger Lift at the National Theatre

National Theatre Lift Interior

Passenger Lift Interior at the National Theatre

Lift at the National Theatre

National Theatre Disabled Access Lift

For more information about lifts for theatre and stage call us on 0800 65 252 65 or email us

Platform Lifts at the National Army Museum

We were approached by BDP, the architecture firm responsible for the £23.75 million redevelopment of the National Army Museum in London. They were looking to fit platform lifts within the museum so visitors would be able to access every part of the museum and make full use of the new services. The refurbishment completely modernised the museum and they wanted  a trio of platform lifts that would match the new look of the museum. The locations that they needed to fit platform lifts were from the main reception to the education centre, to the Discover More gallery and for staff from outside the building to access the lower basement entrance.  

We designed and installed a Barduva RB150 between the main reception and education centre. This lift is mainly used for groups and school pupils who visit the museum and use the education centre. The education centre is a great tool where large groups can learn about British history from the Civil War up to the present day conflicts. The lift was finished in stainless steel with glass panels to match the newly refurbished modern look of the building and the travel distance was 1.8 metres.

The lift we fitted and installed for access to the Discover More gallery was a LPA, it was also finished in stainless steel and glass to suit the new aesthetics of the building. We chose to install the LPA as the cabin length is 1650mm so allows both a large wheelchair or mobility scoot and carer to easily and safely use the lift. The platform lift travels just 980mm but can hold a load of up to 300kg.

The third lift we designed and installed was for staff access from outside the building to the lower basement floor. We chose to install an Alpine lift  finished in 7016 painted steel with a travel distance of 1180mm. The platform lift that the client wanted was a cost effective product that would withstand any adverse weather conditions that could be thrown at it. The lift was fitted with an adjacent lower basement door.

All three lifts were fitted within 2 weeks and were ready for the National Army Museum's Grand Opening in March 2017.

To see more examples of our platform lifts in commercial buildings, have a look at our Venture HouseSeven Dials, Southwark Council and Chiswell Street projects.

Location: London

Status: Complete

Year Completed: 2017

Product: LPA, Barduva RB150 & Alpine Lift

In partnership with

National Army Museum
National Army Museum Lift

Platform Lift Linking the Main Reception with the Education Centre at the National Army Museum

Museum Lift

Platform Lift at the National Army Museum

Museum Platform Lift

National Army Museum Platform Lift Leading to the Education Centre

For more information about lifts like the ones above call us on 0800 65 252 65 or email us

Home Lift in Torquay

We were approached by a client who wanted a home lift installed in their timber framed house in Torquay. The client wanted a home lift that would sit in the middle of their wooden staircase and would future-proof his house. The client had designed their house in an Art Deco style and so wanted a lift that wouldn't look out of place with this distinctive appearance and would actually add to its design. 

We installed an EP Elfo within its own fully glazed structure, the lift total travel was 5.8 metres across 3 floors with a platform size of 1235mm x 1235mm. The client chose a gloss black finish for the structure and automatic swing glass doors to match the house's aesthetics. The flooring of the lift was laid with the same stone tiles as the rest of the house's ground floor so there was seamless transition from landing to lift.

The lift was fitted and installed within a fortnight.

To see more of our home lift projects have a look at our Whitecliff, Westbourne, Branksome Park, Newbury and Powys projects.

Location: Devon

Status: Complete

Year Completed: 2016

Product: EP Elfo

Home Lift in Torquay

Home Lift in Fully Glazed Structure in Art Deco Property

Glass Home Lift

Home Lift in Torquay - Ground Floor

Home Lift

Home Lift Sitting In Stairwell

For more information about lifts like the one above call us on 0800 65 252 65 or email us